Blogul acesta a aparut din dorinta de a pune la indemana celor interesati de arta Cartomantiei, o resursa valoroasa, in totalitate gratuita.

De atunci, lucrurile au evoluat, iar astazi lucrez la inca doua proiecte similare, unul avand ca subiect arta Tarotului, iar celalalt, Astrologia.

Toate proiectele, atat cele prezente cat si cele viitoare intentionez sa le mentin gratuite, astfel incat, oricine isi doreste sa aiba acces la aceste resurse, sa o poata face fara cea mai mica opreliste.

Pentru cei care doresc sa sprijine aceasta activitate, un share, sau un like pe Facebook sunt intotdeauna binevenite.

Daca doriti sa ajutati mai mult, fiecare donatie, indiferent de suma, va fi rasplatita cu o etalare a cartilor sau cu o astrograma. Pentru aceasta, Clic Aici.

Ghicit cu Carti de Joc - Culori şi Simboluri


Întotdeauna au existat in ceea ce priveste ghicitul cu cartile de joc, patru suite (culori) modificările pe care le-a adus trecerea timpului asupra lor fiind cu privire la semnele cu care erau marcate.

- Cupele sunt presupuse a simboliza Credința;
- Monedele reprezintă caritatea, filantropia şi dragostea;
- Săbiile întruchipează justiția;
- Batele simbolizează curajul.

Aceste semne sunt păstrate la cărţile de Tarot, precum şi în cărţile italiene şi spaniole. Pachetele germane vechi au clopote, inimi, frunze şi ghinde, acestea fiind adoptate mai apoi în Austria şi Ungaria. În timpul celui de-al XV-lea secol francezii au adoptat Inima Neagră , Inima Roșie, Trefla şi Diamantul (Rombul).
Multe dintre pachetele secolului al XIV-lea Erau artistic realizate şi deosebit de costisitoare, purtând adesea reprezentări ale unor personaje istorice.