elefant.md

Jocurile Dragostei


Între multiplele feluri în care cărţile pot fi folosite ca divertisment, asezonat cu puțin inexplicabil, următorul joc poate ocupa un loc proeminent.
Asul de Romb este cea mai valoroasa carte, acesta bătând orice alta carte din pachet. Pentru acest joc se folosește pachetul de 21 de cărți.
- Dama de Inimă Roşie – Venus
- Valetul de Inimă Roşie – Cupidon
- Valetul de Romb, Valetul de Treflă, Valetul de Inimă Neagră – Îndrăgostiţii
- Asul de Inimă Roşie – o casă noua
- Asul de Treflă – o cucerire
- 2 de Romb – verigheta şi căsătoria
- 2 de Treflă, Inimă Neagră şi Inimă Roşie – Noroc
- 3 – Surprize
- 4 – situația prezentă va rămâne neschimbata
- 5 – întâlniri între îndrăgostiţi
- 6 - plăcere
- 7 – dezamăgire
- 8 – veselie
- 9 – schimbări
- 10 – înțelegeri cu privire la căsătorie; zestre
- Damele reprezintă femei
- Popii reprezintă bărbaţi.
Jocul poate fi jucat de oricâți participanți. Dealerul este ales prin tragere la sorti, iar odată ales, el sau ea trece la împărţirea cărţilor, lăsând 10 cu faţa în jos pe masa. Se stabilește miza, pe care fiecare dintre jucători o plătește, cu excepția dealerului care plătește dublu, pentru onoarea ce i-a fost făcută de către sorti.
Se iau cărţile de către jucători. Dealerul cere Dama de Inimă Roşie, Venus, a cărei valoare este inferioară doar Asului de Romb. Dacă are cineva Asul de Romb, trebuie să îl joace acum. Dacă Asul nu este printre cărţile împărţite, cea mai mare carte este Dama de Inimă Roşie, iar fericitul deţinător al acestei cărți poate fi încrezător ca va sta la altarul zeiței Hymen pe parcursul anului curent. Asul de Romb are valoarea unei singure cărți, dar dacă vreun jucător are atât pe Cupidon cât şi pe Venus, acesta are dreptul să ia potul, încheind astfel jocul. În cazul în care deţinătorul celor doua cărți este căsătorit, prezenţa lor îi promite un moment special de noroc.
După ce aceste cărți au fost scoase din joc sau când lipsesc din prima mâna, se joaca în mod asemănător jocului de whist, cu aceeași ordine de prioritate a cărţilor (aceleași cărți le bat pe celelalte), ținând cont de faptul ca, norocul jucătorului în anul curent va fii cu atât mai mare cu cât mai mare este scorul pe care îl realizează.
Nouă de Inimă Neagră este cea mai proasta carte, iar ghinionistul care o deține trebuie să plătească pentru prezenţa ei în mâna să triplu valoarea mizei. Dacă vre-un jucător nu reușește să ia nici o mâna pana la sfârșit, acesta trebuie să plătească în avans miza stabilita pentru jocul următor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu