elefant.md

Ghicit cu Pachetul de 32 de Cărți

Utilizarea unui pachet de 32 de cărți la ghicit, este o practica generalizata, în special în acele sisteme bazate pe metoda continentala. Vom da aici definițiile utilizate în aceste sisteme, în special din cauza faptului că ele diferă în anumite privințe de cele enumerate în cazul metodei cu 52 de cărți.
În acest caz, trebuie avute în vedere situațiile în care, cărţile sunt etalate în poziție inversată, caz în care interpretările pot fi diametral opuse faţă de situațiile în care, aceleași cărți, sunt etalate în poziție normala.

Identificarea poziției cărţilor

În trecut era mai ușor a se face distincția între partea superioară şi cea inferioară a cărţii, imaginile fiind ilustrate în întregime pe suprafaţa cărţii. Astăzi, cărţile fiind reversibile, se impune necesitatea marcării, însemnării, cărţilor într-o maniera ce să permită celui care face o etalare să poată distinge, dintr-o privire, poziția normală ori inversată a cărţii. In mod obisnuit, aceasta marcare se realizeaza prin insemnarea cu un punct usor vizibil, al unuia dintre colturile cartilor.

Pozitie Dreapta
Pozitie Inversata

Marcarea trebuie făcută înaintea primei utilizări şi nu trebuie schimbată dacă acel pachetul este utilizat exclusiv în acest scop.

În paginile următoare vor fi prezentate un număr de etalări ce utilizează pachetul de 32 de cărţi.
În cazul Metodei Supreme, cărţile de 2 din fiecare culoare, excluse din alte etalări, vor fi folosite pentru a spori înţelesul interpretării.