elefant.md

Introducere


Vă oferim acest manual de ghicit cu carti de joc gratis, considerand ca acesta poate fi la fel de bine un mod de recreere, asezonat cu savoare de mister, un mod de studiu al unor ciudate coincidenţe, ori un test al ingeniozității stimulate de intuiție. Ne dorim ca cititorii noștri să fie amuzați şi interesați, însă nu întristați ori înrobiți de studiul acestei arte si de descoperirea semnificatiilor cartilor de ghicit.

 „Această zeiţă, Fortuna zădărniceşte, de una singură, planurile a sute de învăţaţi”.  Cu aceste cuvinte, autorul latin ne oferă cheia tuturor încercărilor pe care fără odihnă le întreprindem, pentru descoperirea şi înţelegerea Necunoscutului şi a Incognoscibilului ce marchează timpul nostru la fel cum a marcat toate epocile istoriei cunoscute.
Dintre metodele folosite pentru descifrarea misterelor sorţii şi ale viitorului, Cartomanţia este una despre care se poate spune că a acaparat mintea omului din preistorie şi pana în acest al XX-lea secol, în care trăim.
Se prea poate ca această carte să cadă în mâinile unor oameni ce găsesc de cuviință să fie de acord cu vorbele lui L’Estrange: „Nu este nevoie decât de obrăznicie din partea unuia şi credulitate din partea celuilalt, pentru a apela la serviciile unui ghicitor”. Această atitudine, de cinica superioritate este uneori sinceră. Dar foarte adesea, dacă am putea citi ceea ce se află dincolo de suprafaţă am afla că nu este decât un văl purtat pentru a ascunde o teamă profundă, o stare de spirit iritată, născută dintr-o credinţă semi-recunoscută în puterea pe care, cu atâta uşurinţă o sfidează.
Există un filon de superstiţie în inima fiecărui om, iar mulţi dintre aceia care au jucat un rol important în istoria lumii nu s-au sfiit să o recunoască şi să  caute ajutorul unui ocultist, atunci când încurcăturile vieţii păreau prea dificile pentru a fi descurcate cu instrumentele pe care ei le aveau la îndemâna.
Istoria însăşi este plină de pedepse aplicate de regi sau conducători unor oameni acuzaţi că ar fi aruncat asupra lor vrăji. Trebuie menţionate aici numele lui Albrecht von Waldstein, Joachim Murat (Regele Neapolelui), Bernadotte(Casa Regala a Suediei) precum şi nemilosul Robespierre, oameni, alături de mulţi ca ei, pe care fascinaţia Astrologiei şi a Cartomanţiei, ce sunt îndeaproape înrudite, i-au vrăjit.
“Pope” tratează cărţile ca entităţi conştiente:
„Popa nevăzut, din mâna ei pândea,
Plangandu-si Dama prinsa .”
În vreme ce în alt pasaj spune:
„De cum întinse cărţile, coboară îngerul din Cer,
Pe fiecare carte importantă așezându-se”
În următoarele pagini vom oferii informații despre arta ghicitului in carti de joc, care sperăm ca vor trezii interesul, dar şi amuzamentul multora.  Nu deținem darul profeției ori al clarviziunii, astfel cum afirmă atâţi apostolii ai ocultului, şi în nici un caz nu vom impune subiectul datului in carti de joc acelora alor căror simţ al binelui şi răului ar fi ofensat de această practică, sau ale căror sensibilităţi ar putea fi rănite.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu