elefant.md

Semnificatiile Cartilor in Ghicit

Doua sisteme

Există doua sisteme distincte pentru explicarea semnificațiilor cărţilor de ghicit: unul utilizează un pachet întreg, de 52 de cărți, iar celălalt utilizează pachetul redus de 32 de cărți, pentru obtinerea caruia fiind eliminate toate cărţile mai mici de șapte din fiecare culoare.

Metoda Engleza

Primul Sistem este cunoscută şi sub denumirea de Sistemul sau „Metoda Engleza”.
În cazul acestuia nu exista mențiuni cu privire la interpretarea diferită a cărţilor întoarse faţă de cele aflate în poziție normală. Acest fapt poate probabil poate fi explicat prin aceea că este utilizat un număr mare de cărți, lucru care oferă suficiente înţelesuri în interpretare, iar sarcina memorarii a 104 semnificații ar fi prea grea pentru multe minți.

Metoda Continentala

În cazul celui de-al doilea sistem, ale cărui surse sunt străine culturii engleze, semnificația fiecărei cărți de joc este modificată, sau chiar contrazisă atunci cand apare in poziție inversată.

Următoarele definiții se aplica utilizării întregului pachet de carti de joc, ele fiind realizate urmărind atât surse moderne cât şi antice de informații. Trebuie reținut că metodele de divinație cu cărţi de joc au ajuns la noi trecând prin multe epoci, fiindu-ne transmise prin nenumărate mâini şi în limbi diverse.
Cartomanţia a călătorit din Est în Vest, din Sud în Nord, iar secretele ei au fost, în mare parte, păstrate cu gelozie fiind transmise exclusiv oral, de catre ciudații şi fascinanții lor adepți.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu