Tarotul de Marsilia (Marta Ramirez) (Libris)
Cea mai apreciată metodă de interpretare a cărţilor, atât în Orient, cât şi în Occident, Tarotul de Marsilia conţine 78 cărţi de joc, detaliat explicate şi pe înţelesul oricui: 22 de arcane majore şi 56 de arcane minore.
Mai mult decât o tehnică de ghicire, Tarotul de Marsilia vă este de mare ajutor pentru:
- dezvoltare personală
- vindecarea bolilor
- încărcare cu energie
- meditaţie
Cutia mai conţine un ghid detaliat în care veţi găsi:
- istoria tarotului
- interpretarea fiecărui simbol
- o analiză în profunzime a fiecărei arcane
- metode diferite de interpretare în funcţie de tipul interogării
Aveţi la dispoziţie toate indicaţiile necesare pentru a îndeplini ritualul:
- crearea unui mediu propice
- amestecarea cărţilor
- interpretarea arcanelor în funcţie de dispunere şi de simbolul ei în ansamblu
Tarotul umbrelor - Simona Anomis (Libris)
” ,, Tarotul umbrelor” nu este o traducere ci o sinteză a celor mai importante scrieri, despre acest mister, aducând la lumină informaţii preţioase, pe înţelesul tuturor, privind tălmacirea cărţilor: explicaţii simple, exemplificate pentru uşurarea înţelegerii. Cartea conţine formule magice, coduri ascunse în catren, formule în versuri, care deschid porţi înspre cunoaşteri adânci. Cărţile de tarot nu sunt relicve sfinte ci alcătuiesc un fel de abecedar cu litere neobişnuite, într-o limbă aparte, pe care vă invit să o învăţăm împreună.”
Cu drag, Autoarea
Ghicitul in carti. Initiere in cartomantie - Giovanni Sciuto (Libris)
Nu e intamplator faptul ca artele divinatorii capata in intreaga lume o popularitate tot mai mare. In epoca pe care o traim , conditiile de viata sunt din ce in ce mai aspre. Munca epuianta, combinata cu raspandirea crescanda a unei conceptii materialiste privitoare la existenta, creeaza nevoia de a crede in minuni sub toate formele.
Ghicitul in carti este unul din mijloacele de evadare din chingile acestor constrangeri, prin intoarcerea catre un viitor mai promitator. De mai bine de douazeci de ani, aceasta carte constituie o lucrare de referinta in domeniul ghicitului in carti. Zecile de mii de exemplare vandute au permis unui mai mare numar de persoana sa-si afle intr-o maniera simpla cum o sa se desfasoare ziua sau saptamana care urmeaza.
Tarotul - Un strop de intelepciune pentru fiecare zi - Hajo Banzhaf
Oamenilor le plac profetiile. Din cele mai vechi timpuri ei incearca sa talmaceasca raspunsurile tainice ale oracolului pentru a afla ce le aduce ceasul si ce le rezerva viitorul. Oracole exista in toate culturile in diferite sisteme si forme. Din multe oracole au derivat jocuri toate avand un element comun si anume rezultatul imprevizibil supus intamplarii. Tocmai in aceasta consta farmecul jocurilor de noroc si suspansul oferit de oracolele cu zaruri monede sau carti.             Originile cartilor de Tarot raman deocamdata un mister. Exista numeroase povesti si legende secrete care se disputa in privinta provenientei Arcanelor. Unii sunt de parere ca acestea ar proveni din India sau Egipt altii presupun ca ar veni din Maroc multi inclinand ca tiganii ar fi adus acest joc in Europa. Nu exista insa dovezi sau urme concrete.             Cele mai vechi Arcane cunoscute care corespund conceptiei si structurii cartilor de Tarot actuale provin de la inceputul secolului al XV-lea. Este vorba despre niste carti deosebit de frumoase realizate manual pentru Ducele de Mailand si denumite dupa numele acestuia Tarot Visconti-Sforza desi pe vremea aceea termenul de Tarot nu era cunoscut inca. Arcanele au fost numite simplu I Trionfi sau Jocul Asilor. Abia 100 de ani mai tarziu s-a impus termenul italienesc Tarocco de la care s-au format cuvantul german Tarock si Tarot la francezi care desemneaza astazi oracolul Arcanelor. In unele regiuni se mai folosesc si in ziua de astazi. De unde provine insa numele de Tarot si ce insemna acesta initial nu se stie. Nu se stie nici cum si in ce scop se foloseau cartile. Exista multe elemente care ne indeamna sa credem ca erau folosite exclusiv pentru joc si ca partea ezoterica potentialul oracolului de a raspunde la intrebari a fost descoperita abia in secolul al XVIII-lea de catre Antoine Court Gé belin.             De atunci incoace interesul pentru Tarot a crescut continuu luand nastere diferite forme si variatii. Forma clasica este considerata Tarotul de Marsilia de la acesta derivand multe alte forme. Numele acestora se datoreaza faptului ca au aparut initial in orasul omonim. Intre timp s-au impus si alte reprezentari ale Tarotului mai ales renumitele Arcane ale lui Arthur Edward Waite si Pamela Colman Smith aparute in anii 1909-1910 la editura William Rider and Sun si cunoscute astazi sub numele de Rider-Waite.
Tarotul - Magia in cotidian - Hajo Banzhaf
"Cartile nu mint este o afirmatie binecunoscuta care provine din finalul poeziei " "Ghicitoarea in carti" de Adalbert von Chamisso. Ce merita sa retinem din ea? Oare chiar ne putem baza pe Arcane sau pana la urma totul este pura intamplare? Da este o intamplare dar nu una oarecare ci una importanta. Aceasta idee ar trebui sa ne incante. Pentru multi intamplarea este ceva lipsit de insemnatate arbitrar si uneori chiar absurd ei neintelegand cum poate fi luata in serios o conjunctura oarecare atata timp cat punand aceeasi intrebare succesiv putem extrage Arcane diferite. Acest lucru este adevarat in parte dar nu ne spune nimic caci natura intamplarii consta tocmai in faptul ca nu se repeta sistematic. A dovedi ceva repetand un experiment oarecare si constatand ca de fiecare data se ajunge la acelasi rezultat este o metoda verificata in lumea rationala. Pentru ca aceste experimente sa se desfasoare fara probleme in laborator se creeaza conditii experimentale inlaturandu-se pe cat posibil factorii subiectivi. Daca in cazul acestor experimente intamplarea reprezinta un factor perturbator ce trebuie evitat cu orice pret in universul Tarotului ea confera cea mai importanta sursa de informatie. De aceea in acest caz nu se preteaza metoda verificarii obiective. Semnificatia Arcanelor este data tocmai de conjunctura unica intamplatoare in care privirea se oglindeste intr-un mod magic. Faptul ca nu este o experienta repetabila este irelevant. Am putea face o paralela cu lumea viselor: atunci cand avem un vis semnificativ nu este nevoie sa se repete cinci nopti la rand pentru a-l lua in serios. De aceea si cand folosim Arcanele de Tarot doar prima extragere este decisiva. Daca repetam procedura ele fie vor avea o semnificatie secundara fie nu vor avea nici un fel de valoare. Psihologia ofera o alta acceptiune: putem privi sfatul Arcanelor ca pe un dialog cu propriul subconstient. Prin intermediul lor subconstientul bogat in simboluri si extrem de plastic ne va indica un raspuns pe care noi il vom traduce apoi in limbajul constient. Desigur ca prin Tarot nu avem acces la adevaruri general valabile si obiective ca in alte domenii dar cu toate acestea raspunsul Arcanelor nu este total intamplator si lipsit de semnificatie. Putem compara veridicitatea informatiilor oferite de ele cu sfaturile unui batran intelept. Sunt ca niste povete pe care le auzim cu placere le luam in serios si le aceptam plini de insufletire. Bineinteles ca folosirea Arcanelor nu inseamna sa ne vindem sufletul sa devenim dependenti de ele sau sa ne supunem orbeste sfaturilor acestora. Se spune ca &bdquo Tarotul este un servitor bun dar un stapan prost&ldquo . Acest motto ilustreaza foarte bine modul in care ar trebui sa lucram cu Arcanele. Cine doar se serveste de sfatul lor va avea numai de castigat. Cine in schimb nu mai iese din casa decat atunci cand ii permit Arcanele deviaza de la adevaratul inteles al Tarotului.
Initiere in tarot - Colette Silvestre-Haeberle
Initiere in Tarot este, cu siguranta, una dintre cele mai accesibile si mai bune carti pe subiect citite pana acum. Si sunt deja cateva pe lista. Mai citisem cate ceva despre Silvestre-Haeberle pe niste site-uri dedicate, de fiecare data de bine, dar aceasta e singura sa carte descoperita pana acum. Daca multi alti cunoscatori ajung sa scrie volume masive, dar practic ilizibile pentru un incepator sau un neofit, Silvestre-Haeberle a scris un ghid practic, perfect pentru orice nivel, limitandu-se la sensurile si simbolurile de baza, usor de aplicat la majoritatea etalarilor. Ca un « how to » american, cu informatia utila si nimic in plus. Fara sa divagheze, fara sa se complice, fara sa iasa o scriere savanta si obscur. Fara sa te plimbe prin zeci de surse imposibil de gasit, mitosfere adesea deformate si referinte pe care le aduni doar daca esti fanatizat de tema.
Tarotul Zen (Mix)
Include setul de carti de tarot ! Evenimentele din lumea exterioara reflecta propriile noastre ganduri si sentimente chiar si pe acelea care nici noua nu ne sunt clare. Cand viata pare a fi plina de incertitudini suntem tentati sa cautam un raspuns la intrebari de genul: Ce se va intampla in viitor? Cum va fi sanatatea celor dragi mie? Ce se va intampla daca voi lua aceasta decizie?Acest tip de intrebari menite sa dezvaluie actiuni deja petrecute sau care se vor petrece in viitor sunt cele la care isi propune sa raspunda tarotul traditional. Tarotul Zen se focalizeaza pe intelegerea actiunilor ce se petrec in prezent. Este un sistem bazat pe intelepciunea de tip Zen care afirma ca evenimentele din lumea exterioara reflecta propriile noastre ganduri si sentimente chiar si pe acelea care nici noua nu ne sunt clare. Scopul este acela de a ne intoarce atentia de la ceea ce se intampla in exteriorul nostru pentru a putea intelege mai bine ce se intampla in subconstientul nostru.
Tarot de la A la Z (Steaua Nordului)
Frumusetea Tarotului consta in complexitatea sa: cartile nu ne arata viitorul ele ne arata doar posibilitatile pe care le vom avea pentru fiecare alegere pe care o vom face si sunt ghidate de propria noastra intuitie.Arcanele Majore descriu drumul pe care il urmeaza personajul principal Nebunul in viata sa ca om si ca spirit Cartile de Curte descriu situatiile in care ne vom regasi la un moment dat.