elefant.md

Carti Astrologie, Spiritualitate, Esoterism

Imi propun sa postez pe aceasta pagina macar un numar dintre titlurile si autorii de gen, care si-au facut loc, pe parcursul timpului, intr-o lista proprie "must read":

Astrologia practica - Adrian Cotrobescu (Teora ) pret: 58 RON

Spiritualitate Ezoterism / Astrologie

Alaturi de Lucrarile lui Max Heindel, aceasta carte a fost cea pe care am folosit-o in cea mai mare masura pentru a intelege si invata tainele misteriosului si fascinantului domeniu al Astrologiei. Una dintre cele mai ample lucrari pe aceasta tema, scrisa intr-un limbaj ce face Astrologia accesibila si usor de inteles. Lucrarea pune la indemana cititorilor un limbaj si o metoda menite sa contureze o noua viziune asupra adevaratei naturi a omului. Ne poarta prin zone pline de interes, exploreaza necunoscutul si ofera informatii accesibile tuturor despre: determinantele terestre; reperele zodiacale; planetele si casele astrologice; aspectele planetare; progresiile; elementele dominante si tranzitele planetare; modele si exemple de analiza a temelor astrologice; conexiuni ale astrologiei cu alte discipline esoterice.
Cititorul ajunge cu usurinta la intelegerea felului in care se face simtita in viata de zi cu zi influenta planetelor si pe ce planuri, cum actioneaza asupra psihicului si asupra evenimentelor, cum ghideaza acestea drumul in viata. Cartea contine tabelele necesare pentru a calcula complet si corect o tema natala: efemeride pentru anii 1938-2010; schimbarea semnelor zodiacale; ora siderala; nodurile Lunii; casele astrologice.


Marele tratat de chiromantie - Contele de Saint-Germain (Contele de Saint-Germain) pret: 43 RON 

Aceasta carte fascinanta a fost considerata de catre multi cititori ca fiind cea mai buna lucrare scrisa cu privire la fascinantul subiect al Chiromantiei ori Palmistriei. Un manual incredibil de dataliat, o bogatie de informatii enciclopedica cu privire la palmistrie.
Intentia autorului a fost inca de la inceput sa scrie o carte in cea mai simpla si comprehensiva maniera cu putiinta, ea ramanand pan in ziua de astazi, cea mai fina lucrare in domeniu. Autorul ofera nu obisnuitul amalgam de „Mistere” ci un sistem logic si clasificari bazare pe principii psihologice solide, ca metoda de interpretare a mesajelor inscriptionate in palma.

Razboiul geofizic - Emil Strainu (Emil Strainu) pret: 25 RON 

Spiritualitate Ezoterism / Istorii Secrete

322501Generalul Emil Strainu sustine ca exista forte oculte care pot controla fenomene precum tornadele sau uraganele, folosindu-le pe post de arme devastatoareConform teoriei sale, tara noastra a fost atinsa de astfel de fenomene dirijate, precum celebra tornada de la Facaeni sau seceta prelungita din anul 2003.Cunoscut drept cercetator militar, generalul doctor Emil Strainu a socat intreaga lume cu lucrarea sa intitulata “Razboiul geofizic”.Dupa ani de analize si de urmarire a evenimentelor si fenomenelor ce se manifesta in spatiul aerian, Strainu sustine ca schimbarile bruste si aberante ale conditiilor climaterice din ultima perioada sunt determinate de armamentul neconventional numit “Bomba climatologica”, folosit de diferite armate in ceea ce el numeste “Razboiul geofizic”.Altfel spus, exista anumite tehnici de modificare a mediului inconjurator in scopuri militare. Romania este si ea atinsa de acest razboi modern.Strainu a fost atat de preocupat de acest subiect controversat, explicarea fenomenelor meteorologice devastatoare, incat a realizat o ampla lucrare pe aceasta tema.Motivatia sa pentru publicarea rezultatelor cercetarilor sale a fost una destul de pertinenta, si anume dreptul cetateanului de a fi informat: “Societatea civila trebuie sa stie anumite lucruri neplacute, care ii determina existenta”. 

Zodiacul practic - Adrian Cotrobescu - Ed. II (Adrian Cotrobescu) pret: 33.01 RON 


324720Astrologia ca segment al filosofiei oculte este, fara indoiala, partea cea mai bizara, dar si cea mai incitanta a universului gândirii umane. Publicul manifesta un interes constant fata de fenomenul numit astrologie, chiar daca, la nivel personal, o prima categorie umana il urmareste si cauta explicatii coerente, altii se marginesc numai sa-l accepte, in timp ce alta categorie de oameni il inabusa sau il neaga cu vehementa. Desi analiza tipologiilor zodiacale reprezinta o parte componenta a astrologiei, ea are avantajul ca poate fi perfect inteleasa si mânuita independent de aceasta. Astrologia apeleaza la tot felul de tabele si calcule, la corelatii intre planete si semne zodiacale, la distributia si dialogul realizate de aspectul dintre planete si multe altele. Pare ceva ingrozitor de greu si cu o rezonanta foarte cosmica. Pentru a realiza o analiza personala din punct de vedere al zodiei, este suficient sa ne reamintim ziua in care ne-am nascut, si daca vrem sa fim ceva mai exacti in studiu, intrebam parintii daca au retinut intamplator ora la care am scos primul tipat. Prin urmare, nici un fel de calcule, nici un tabel cu efemeride, iar rezultatele sunt imediate. Totul pare mai natural, mai terestru.

Aceasta carte este simplu de citit si clara daca incercati sa o parcurgeti pagina cu pagina. Va deveni o carte complicata sau monotona daca veti sari direct la zodia si ziua care va intereseaza, intrucât veti pierde cheile presarate pe parcurs, care va permit sa o intelegeti.

Horoscopul De La A La Z - Llwellyn George pret: 29.5 RON 


Una dintre cartile fundamentale din domeniul astrologiei, Horoscopul de la A la Z descrie in detaliu semnificatiile planetelor in fiecare dintre zodii si case, conjunctiile favorabile si defavorabile dintre corpurile celeste, precum si numeroase alte aspecte astrologice esentiale pentru realizarea unui horoscop. Interpretarea amanuntita a factorilor ce alcatuiesc o diagrama va va ajuta sa va dezvoltati propriul stil de analiza, fiindu-le de folos incepatorilor, dar si celor care urmaresc aprofundarea cunostintelor astrologice. Conceput in 1910 de catre Llewellyn George, unul dintre cei mai importanti astrologi si promotori ai astrologiei din secolul XX, volumul clasic a fost completat cu notiuni moderne ce reflecta noile descoperiri din cadrul acestei stiinte misterioase.

Tarotul umbrelor - Simona Anomis pret: 39.5 RON 


” ,, Tarotul umbrelor” nu este o traducere ci o sinteză a celor mai importante scrieri, despre acest mister, aducând la lumină informaţii preţioase, pe înţelesul tuturor, privind tălmacirea cărţilor: explicaţii simple, exemplificate pentru uşurarea înţelegerii. Cartea conţine formule magice, coduri ascunse în catren, formule în versuri, care deschid porţi înspre cunoaşteri adânci. Cărţile de tarot nu sunt relicve sfinte ci alcătuiesc un fel de abecedar cu litere neobişnuite, într-o limbă aparte, pe care vă invit să o învăţăm împreună.”

Cu drag, Autoarea