Arcanele Minore

Acestea constau în patru suite, cunoscute sub denumirile de sceptre (bate), cupe, spade şi monede, acestea corespunzând celor patru suite ale pachetului de cărți obișnuite. Fiecare suita are şi cate un înţeles simbolic după cum urmează:
Sceptrele.
corespund cărţilor de
romb,
şi înseamnă
întreprindere.
Cupe
inimă roşie
dragoste.
Spade
inimă neagră
nenoroc.
Monede
trefla
interes.

Cărţile de curte sunt Rege, Regina, Cavaler şi Valet şi reprezintă respectiv: bărbatul, femeia, tinerețea şi copilăria. Aceste cărți mai au un înţeles suplimentar interesant:
Rege
Lumea divina (spiritualitate)
Regina
Universul uman (vitalitate)
Cavaler
Lumea materiala (materialitate)
Valet
Stadiu de tranziție, i.e. viaţă trecătoare.

Cărţile rămase în fiecare suita, de la unu la zece inclusiv, trebuie luate în considerare în relație cu suita şi valoarea pe care o au. „Papus” în lucrarea „Cheia Științei Oculte” da câteva sugestii ce simplifica în mod considerabil Divinația cu cărți de Tarot.
Împărţind primele zece cărți ale fiecărei suite în patru seturi, dobândim relațiile pe care le conferă cărţilor de curte. Primele trei, 1, 2, 3, se refera la bărbat, semnificând creația şi spiritul întreprinzător. Următoarele, 4, 5, 6, se refera la femeie, aflată în opoziție cu bărbatul şi înseamnă reflecția şi spiritul de negociere. În cea de-a treia diviziune se găsesc 7, 8, 9, ce reprezintă tânărul şi materialismul, în timp ce cărţile de zece din fiecare suita formează cel de-al patrulea set, ce se refera la valet, sau la copilărie, o perioada tranzitorie ori neutra.

După ce am studiat înţelesurile fiecărei secțiuni şi a fiecărei cărți, este necesar acum să luam în considerare câteva metode de divinație.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu