elefant.md

Un alt exemplu

Iată un exemplu pentru felul în care se poate realiza citirea cu aceasta metoda.
Vom presupune ca Subiectul este reprezentat de Dama de Treflă. Ea alege pachetul din mijloc, ce conţine următoarele cărți: Valet de Treflă, Opt de Romb (invers), Opt de Inimă Roşie şi Dama de Inimă Neagră.

1. Pentru Subiect

Valet de Treflă
Opt de Romb
Opt de Inima Roșie
Damă de Inima Roșie

Citirea se va face acum, când cărţile în ordinea indicata; - gândurile celei care întreabă se îndreaptă către o idila amoroasă fără șansa, iar, deşi se găsește în companie aleasa, se află sub influenţa unei văduve cu intenții întunecate şi malițioase.

2. Casa


Următorul pachet este pentru „Casă”, iar acesta este format din:

Valetul de Inimă Neagră
Asul de Inimă Neagră
Popa de Inimă Neagră
Valetul de Inimă Roșie

Acestora le vom atribuii Semnificațiile după cum urmează. Cele trei cărți de Inimă Neagră reprezintă dezamăgirea. Prezenţa celor doi Valeţi vorbeşte despre intenții rele.
Agentul legii, Valetul de Inimă Neagră , este angajat într-o afacere neplăcută de către stăpânul sau, Popa de Inimă Neagră , avocatul necinstit, care este inamic al celei care întreabă, la fel cum este şi inamic al prietenului ei, veselul, tânărul şi lipsitul de griji Valet de Inimă Roşie, care îl urmează.

3. Pentru Neasteptat.


Nouă de Treflă
As de Treflă
Zece de Inimă Neagră
Damă de Inima Roșie

Cel de-al treilea pachet este compus din: Nouă de Treflă (Invers), As de Treflă, Zece de Inimă Neagră şi Dama de Inimă Roşie. Descoperim aici bucurie trecătoare, urmată de lacrimi, pentru frumoasa şi buna domnişoară,  susceptibilă a cădea cu uşurinţă pradă atracției celuilalt sex.

4. Surpriza.


As de Inima Roșie
Damă de Trefla
Nouă de Romb
Șapte de Romb

„Surpriza” este foarte îndeaproape legata de cea care întreabă, căci o descoperim inclusa între cele patru cărţi. Aici găsim: As de Inimă Roşie, Dama de Treflă, Nouă de Romb şi Şapte de Romb. De aici deducem existenta unei scrisori de dragoste adresata celei care întreabă, scrisoare ce, totuși, poate întârzia să îi parvină din cauza unui incident, fapt ce o va expune ridiculizării prostești de către persoane rău intenționate şi lipsite de tact. Scrisoarea îi va parvenii pana la urma.

Sistemul francez de ghicit in carti Citirea Un alt exemplu Semnificatiile Cartilor in Sistemul Francez