elefant.md

Ghicitul in carti - Moștenirea Rroma

Mostenirea Rroma
Una dintre presupunerile larg răspândite este aceea că datorăm cărţile de joc utilizate azi populației ţigăneşti venită în Europa, această populație considerându-se a fi descendentă a unei caste Hinduse. Este cert faptul că, o multitudine de metode de ghicit, fie că vorbim de Cartomanție, fie despre altele, sunt inseparabil corelate cu acest fascinant şi înalt dăruit popor.
Această naţiune a păstrat intactă antica înțelepciune a Estului, în vreme ce neîncrezătoarea Europă a transformat artele divinației, din instrumente sacre, în simple unelte ale amuzamentului şi vehicule de câştig ori pierdere financiară, prin jocuri de noroc. Țiganii rămân printre marii maeștrii ai acestei arte, şi deşi adesea îi sfidăm, puţini sunt cei care, nu simt o nelinişte interioară odată ajunşi faţă în faţă cu misterioasa ei putere.
Ne putem permite să râdem atunci când Soarele vieţii noastre strălucește puternic şi totul e bine în sufletul şi trupul nostru, vin însă şi zile întunecate, iar când acestea ne ameninţă, mulţi sunt cei care simt impulsul de a căuta ajutorul acestor stranii fii şi fiice ale unui tărâm necunoscut.
Mulţi sunt cei care au vulgarizat şi au decăzut acest dar inexplicabil, privindu-l ca pe un simplu mijloc de a extorca bani de la ignoranți şi de la creduli; dar unii dintre noi încă îl privesc ca pe o cale sacră – deşi uneori la fel de superstițios ca pe oricare forma nelămurită ori pervertită a Creștinismului.