elefant.md

Reguli Generale de Ghicit in Tarot (Metoda Etteilla)

Etteilla, faimosul cartomant, folosea pachetul de tarot, şi cu greu ne putem descurca mai bine decât dacă am urma metoda prezentată de el şi regulile sale generale
Întregul pachet de 78 de cărți trebuie amestecat şi tăiat în trei pachete mai mici, fiecare format din 26 de cărți. Luaţi pachetul din mijloc şi așezați-l în dreapta. Apoi Subiectul trebuie să amestece din nou cărţile rămase şi să le împartă în alte trei pachete de cate 17 cărți. Luaţi din nou pachetul din centru şi așezați-l în treapta, separat de primul. Încă o amestecare şi o tăiere în trei pachete de 11 cărți, după care se ia pachetul din mijloc.
Înainte de a merge mai departe, este necesar să explicam ce se face cu cărţile care rămân. 78 se împarte la 3 în mod egal; dar 3 * 17 = 51, ceea ce înseamnă că avem o carte în plus. Această carte trebuie amestecata în pachet pentru a treia oara, pentru a avea acum doua cărți în plus, care vor trebui să rămână separate de restul pana când se alege pachetul din mijloc. Avem acum trei pachete de cărţi în dreapta – unul de 26, unul de 17 şi unul de 11 cărţi, iar cele lăsate separat vor fi în număr de 24.
Luaţi primul pachet de 26 de cărți şi extrageţi carte cu carte, așezându-le pe masa de la dreapta la stânga. Al doilea şi al treilea pachet se etalează în aceeași manieră, așezându-le unul sub altul, ca în figura de mai jos:


Odată etalarea realizată, trebuie să ne amintim semnificațiile cărţilor, pentru a putea începe interpretarea. În acest grafic, linia inferioară se refera la nevoile fizice ori materiale ale Subiectului. Linia mediana la mintal, sau la acele chestiuni cu privire la care se îndreaptă gândurile Subiectului; iar linia superioară la chestiuni nevăzute sau spirituale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu