elefant.md

Carti Astrologie, Spiritualitate, Esoterism

Astrologia practica - Adrian Cotrobescu (Teora)

Spiritualitate Ezoterism / Astrologie

Alaturi de Lucrarile lui Max Heindel, aceasta carte a fost cea pe care am folosit-o in cea mai mare masura pentru a intelege si invata tainele misteriosului si fascinantului domeniu al Astrologiei. Una dintre cele mai ample lucrari pe aceasta tema, scrisa intr-un limbaj ce face Astrologia accesibila si usor de inteles. Lucrarea pune la indemana cititorilor un limbaj si o metoda menite sa contureze o noua viziune asupra adevaratei naturi a omului. Ne poarta prin zone pline de interes, exploreaza necunoscutul si ofera informatii accesibile tuturor despre: determinantele terestre; reperele zodiacale; planetele si casele astrologice; aspectele planetare; progresiile; elementele dominante si tranzitele planetare; modele si exemple de analiza a temelor astrologice; conexiuni ale astrologiei cu alte discipline esoterice.
Cititorul ajunge cu usurinta la intelegerea felului in care se face simtita in viata de zi cu zi influenta planetelor si pe ce planuri, cum actioneaza asupra psihicului si asupra evenimentelor, cum ghideaza acestea drumul in viata. Cartea contine tabelele necesare pentru a calcula complet si corect o tema natala: efemeride pentru anii 1938-2010; schimbarea semnelor zodiacale; ora siderala; nodurile Lunii; casele astrologice.


Autocontrol - Dan Seracu (Dan Seracu)

Spiritualitate Ezoterism / Dezvoltare Spirituala

Îti recomand ca atunci cand iei lucrarea aceasta pentru prima oara în mana, sa o citesti de la un capat la celalalt ca pe un roman stiintifico-fantastic.
Lasa apoi o saptamana-doua sa se cristalizeze în minte cele citite, apoi reia doar paragraful 12 (fara subcapitolele urmatoare 12.1 si celelalte). Dupa înca o saptamana, începe cu primul paragraf.(...) Înca o observatie: metoda aceasta este foarte versatila; vei vedea ca, practicand-o, o vei modifica de la o zi la alta. Asta deoarece un rezultat bun astazi este punctul de plecare pentru maine.
Si înca o observatie: fata de alte tehnici de meditatie, cum ar fi practicarea exercitiilor yoga fara învatator, ori cu un guru necorespunzator, aici nu exista pericolul accidentelor.

Marele tratat de chiromantie - Contele de Saint-Germain

Aceasta carte fascinanta a fost considerata de catre multi cititori ca fiind cea mai buna lucrare scrisa cu privire la fascinantul subiect al Chiromantiei ori Palmistriei. Un manual incredibil de dataliat, o bogatie de informatii enciclopedica cu privire la palmistrie.
Intentia autorului a fost inca de la inceput sa scrie o carte in cea mai simpla si comprehensiva maniera cu putiinta, ea ramanand pan in ziua de astazi, cea mai fina lucrare in domeniu.
 Autorul ofera nu obisnuitul amalgam de „Mistere” ci un sistem logic si clasificari bazare pe principii psihologice solide, ca metoda de interpretare a mesajelor inscriptionate in palma.