elefant.md

Un exemplu


Următorul exemplu va face metoda expusa mai ușor de înţeles.

Vom lua Valetul de Treflă ca Semnificator, un tânăr brunet, isteț şi bine intenționat. Cele 21 de cărţi apar în următoarea ordine, începând de la stânga:

As de Romb, invers. 
Șapte de Treflă, invers. 
Nouă de Treflă, invers. 

Înainte de interpretarea semnificației individuale a cărţilor, trebuie interpretate combinațiile.

Exista patru Ași, ce vorbesc despre știri proaste, în legătură cu probleme cauzate de diverse afecțiuni, dar doua fiind inversate, aceasta diminuează răul şi oferă o raza de speranța Subiectului.

Cei trei Popi vorbesc despre o întreprindere importantă, ce urmează a fi discutata şi efectuata cu succes de către tânărul nostru, care are abilităţi deosebite în această direcție. 

Cele doua Dame, ambele inversate, atenționează asupra suferințelor care îl așteaptă pe tânăr, ca rezultat al propriilor acțiuni, cu atât mai mult cu cât, Dama de Inimă Neagră în poziție inversă reprezintă o văduvă rea. Se va vedea, în măsură ce lucrurile se desfăşoară, ca această persoană ocupă primul plan în ceea ce privește afacerile Subiectului. 

Cei trei Valeţi confirmă interpretarea anterioară, aceștia prevestind enervări şi griji din partea cunoştinţelor, ce se pot încheia în calomnie, defăimare sau bârfă.

Cei trei Noua, dintre care unul este invers, vorbesc despre fericire şi succes într-o întreprindere, deşi cartea inversată atenționează cu privire la o dificultate ce trebuie depășita.

Cei doi Opt se referă la flirturi ale Subiectului, iar faptul că sunt inversați, îl atenționează asupra plăţii pe care o va avea de plătit pentru acestea.

Cei doi Şapte amintesc despre dragoste reciprocă a tânărului pentru o tânără, una dintre cărţi este însă inversată, fapt care anunţă înşelăciune şi despărțire.

Acum să luam cele 20 de cărți şi să vedem ce ne transmite fiecare în parte.

Începem cu Popa de Inimă Neagră, un bărbat inteligent, ambițios, dar lipsit de scrupule, care a avut un rol foarte important în zădărnicirea planurilor de dragoste ale femeii blonde reprezentată de Dama de Inimă Roşie pe care o îndrăgeşte Subiectul.

Asul de Inimă Roşie care o urmează, reprezintă o scrisoare de dragoste pe care o va primi de la Subiect, Valetul de Treflă; dar în imediata să apropiere se află Asul de Treflă, care vorbeşte despre o chestiune financiara.

Următoarele trei sunt cărți de curte, iar mesajul transmis de ele este unul de veselie, petrecere şi buna dispoziție, în care cel care întreabă se va implica alături de un tânăr burlac plin de viaţă – Valetul de Inimă Roşie – un bărbat blond, generos, dar cu un temperament aprins –  Popă de Inimă Roşie  – şi cu o malițioasă şi răutăcioasă văduvă, reprezentată de Dama de Inimă Neagră, inversată.

Subiectul va avea parte de plăceri aduse de succes, Nouă de Inimă Roşie; dar este îndeaproape urmat de Valetul de Romb, un prieten necredincios, care va încearcă să în facă să cadă în dizgrație, Zece de Inimă Neagră, în faţa superiorilor şi va scrie o scrisoare neplăcută – Asul de Romb, invers – care îl va interesa sau va fi cerută de către Popa de Romb, un om în haina de stat, care are un motiv de nemulțumire cu privire la o idila amoroasă, şi care nu se sfiește să recurgă la scandal, Şapte de Romb, pentru a-şi răzbuna orgoliul rănit.

Următoarea carte este Opt de Romb, semnul unor idile amoroase. Dar aceasta nu înseamnă sfârșitul necazurilor pentru tinerii noștri îndrăgostiţi, deoarece Optul de Inimă Neagră în poziție inversă, ne vorbeşte despre respingerea unei propuneri de căsătorie.

Şaptele de Treflă este o carte a precauției, şi implica pericol dinspre sexul opus, caz în care presupunem că acestea sunt efectele mașinațiilor văduvei pizmașe şi este posibil ca ea să fie de blamat pentru această respingere.

Aceasta idee este întărita suplimentar de Nouă de Treflă, de asemenea inversat, ce urmează imediat, care sugerează existenta unor scrisori aducătoare de necaz.

Nouă de Romb vorbeşte la rândul sau, despre supărările cauzate de aceste evenimente, şi despre efectul lor asupra unei persoane brunete – Subiectul.

După ce au fost interpretate, cărţile trebuie luate din nou şi amestecate, pentru ca mai apoi să fie împărţite în 3 pachete, fără a uita să fie lăsata deoparte prima carte, pentru „Surpriza”. Doua dintre pachete vor fi formate din cate 7 cărți, iar unul din 6. Subiectul este rugat apoi să aleagă un pachet, care va fi așezat cu faţa în sus.  Cele 6 sau 7 cărți fiind interpretate, de la stânga la dreapta, în conformitate cu Semnificațiile prezentate anterior. Aceasta operație trebuie repetata de 3 ori, astfel încât la final „Surpriza” va fi compusa din 3 cărți, care sunt expuse şi interpretate la încheiere.


Soarta în 21 de Cărți Un exemplu Cele Trei Pachete