elefant.md

Farmecul Ghicitului cu Carti de Joc

Studiul Cartomanţiei (ghicit in carti) are un farmec aparte şi nu se poate nega faptul că există persoane ce par a avea puterea să aducă la viaţă înţelesul cărţilor într-o maniera deosebit de convingătoare, în vreme ce, în mâinile altora nu pare a exista nici rima nici raționament în manipularea celui mai bine amestecat pachet de cărți. Putem numii lucrurile după ce nume dorim, dar coincidenţe stranii ne întâmpină la orice pas, mai ales atunci când pare a nu mai exista decât cel mai fin văl așezat între noi şi viitor, el care este atât de bine ascuns privirii noastre.
În trecutul apropiat a avut loc o mare reînviere a interesului în ocultism, şi dacă este să credem ceea ce citim şi auzim, oameni educați ai zilelor noastre sunt interesaţi în a-şi afla Destinul cu aceeași asiduitate cu care o făceau francezii în timpul agitatei epoci a Revoluției Franceze sau sub stăpânirea marelui Napoleon însuşi. Multe stranii şi convingătoare dovezi de prefigurare corectă a unor evenimente viitoare sunt spuse şi cu privire la faimoasa Domnișoară Lenormand, iar disputele altor cartomanti ajung în ochii publicului si cuceresc mințile oamenilor, într-o vreme în care credulitatea se presupune a fi fost alungată din lume odată cu năvoadele unor credințe a căror vreme a trecut.
Atunci când ghicitorii secolului XX iau un pachet de cărți şi citesc în etalare misterele astfel revelate, urmează exemplul marilor înţelepţi ai Caldeei, ai Egiptului şi Chinei, ai Înfloritelor Tărâmuri ale Estului, precum şi ai predecesorilor lor europeni.
Divinația prin cărți de joc, astfel, are o vechime venerabilă şi o popularitate distribuită în întreagă lume. Înainte era combinată cu solide cunoștințe de Astrologie; acum însă, se consideră ca fiind suficient a urma regulile generale oferite de către unul sau mai mulţi ghicitori in carti vestiți, alături de folosirea intuiției şi a unei oarecare experiențe pentru a pătrunde detaliile mai subtile.